Onze specialisaties

Wij werken met onderstaande methodes

ACE Personal trainer & health coach

Helen is een ACE (american council on exercise) gecertificeerde Personal Trainer en Health & Nutrition Coach. ACE is een internationaal toonaangevende organisatie voor sportprofessionals en gezondheidscoaches. De missie van ACE is om mensen over de hele wereld te helpen beweging tot hun missie te maken.

Meer informatie op www.acefitness.org

Bio Mechanics® methode

Helen is gespecialiseerd in de Bio Mechanics® methode. Deze methode helpt mensen met het verlichten van gewrichts- en spier-pijnen en is uitermate geschikt voor rehabilitatie training. Er wordt gebruik gemaakt van testen, bewegingstechnieken en strategieen die de funcionaliteit van het lichaam verbeteren. Deze methode helpt met het verminderen of soms zelfs helemaal verdwijnen van (rug)klachten en andere chronische spier en gewrichtspijnen. Deze klachten (zeker als ze chronisch zijn) hebben vaak veel invloed op ons dagelijkse leven. Dit belemmert ons in ons doen en laten. Pijnstillers zijn een korte termijn oplossing maar de pijn gaat vaak niet volledig weg. Als gecertificeerde bio-mechanics corrective exercise specialist kunnen wij helpen een oplossing te vinden.

Meer informatie over de bio-mechanics methode www.biomechanics.com

Stott Pilates® methode

Wij werken ook met de Stott Pilates® methode. Deze methode is een moderne benadering van de originele oefeningen van Joseph Pilates. In samenwerking met fysiotherapeuten, fitnessprofessionals en (sport) medici is deze methode ontwikkeld door Moira Stott-Merithew, de grondlegster van stott pilates. De eigentijdse benadering maakt het geschikt voor alle leeftijden en fitness niveaus. Het gebruik van balletjes, fitness circles, flex banden en pilates apparatuur maken iedere sessie uitdagend en leuk. De oefeningen worden met focus, aandacht en de juiste ademhalingstechniek uitgevoerd. De nadruk ligt op stabiliteit en mobiliteit van het lichaam en de gewrichten.

Meer over de stott pilates methode www.merrithew.com

Melt® methode

Opgebouwde spanning en stress, stijfheid en pijntjes in je lijf verminderen: de Melt® methode, ontwikkeld door fysiotherapeut Sue Hitzman, helpt dit voorkomen en verminderen. Deze methode hydrateert het bindweefsel en zorgt voor balans in het zenuwstelsel. Met behulp van balletjes en een speciale roller kunnen we klachten verhelpen die worden veroorzaakt door het uitdrogen van ons bindweefsel.

Klachten als stijve rug, vermoeidheid, nek en schouder pijn worden vaak gezien als ongemakken die bij ons dagelijkse leven horen. De melt methode, als onderdeel van je bewegingsprogramma, helpt deze klachten verminderen en zorgt dat je je goed voelt en de gezondheid van je bindweefsel verbeterd.

Meer informatie over de melt® methode www.meltmethod.com

Coaching methodes

Elsje is een erkend professioneel coach (Coaching voor Professionals – School voor Coaching 2016) met een specialisatie voor stress en burn-out begeleiding (Sonnevelt opleidingen 2021). Ze is geregistreerd bij Stir: keurmerk voor professioneel begeleiders.

Methodes van waaruit ik werk:

De 5 succesfactoren voor coaching

Oplossingsgericht werken

De vitaliteitspiramide en het model van Fransen

NLP

Transactionele Analyse

"nu ik de juiste techniek gebruik voel ik de spanning in mijn nek niet meer wanneer ik buikspieroefeningen doe"

Wij vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek..