Movement

Mij fitter voelen. Gezonder voelen. Meer energie. Spieren opbouwen. Flexibeler worden. Conditie verbeteren. Sterker worden. Dit zijn allemaal verschillende redenen die mensen aangeven om bij ons een bewegingsprogramma te volgen. Maatwerk is dus nodig en ieder bewegingsprogramma is daarom anders.

Een programma voor jou

Heb je last van je rug, pijn in je nek en schouders, belemmeren bijv. knieklachten je in je dagelijkse activiteiten of ervaar je andere ongemakken en pijn wanneer je je beweegt? Dit maakt maatwerk cruciaal!

Met meer dan 15 jaar ervaring en diepgaande kennis op het gebied van personal training maken wij een programma dat past bij jouw persoonlijke situatie.

We starten met een intake

Voordat je begint met een bewegingsprogramma, is er een uitgebreid intake gesprek waarin we jouw doelen en wensen bespreken. Een postuuranalyse maakt ook onderdeel uit van de intake. Deze analyse geeft ons veel informatie over een eventuele disbalans in het lichaam. Om de intake compleet te maken kijken we naar het beweegpatroon tijdens bepaalde oefeningen. Hierbij letten we op de juiste houding, of de juiste spieren worden gebruikt en of er spanning in het lichaam optreed. De juiste bewegingstechniek is belangrijk voor de functionaliteit van het lichaam en helpt met het verminderen of soms zelfs verdwijnen van klachten.

Een bewegingsprogramma met specialistische methodes

Naar aanleiding van de uitgebreide intake stellen we een persoonlijk bewegingsprogramma op waarin we naast kracht- en cardio-training ook gebruik maken van verschillende specialistische methodes.

De biomechanics methode® helpt met het verlichten van gewrichts- en spier-pijnen en is uitermate geschikt voor rehabilitatie training.

De stott pilates methode® is gericht op het vinden van de ultieme balans en samenhang tussen kracht, flexibiliteit, souplesse en controle.

De melt methode® helpt om je bindweefsel te hydrateren en vermindert chronische pijn. Door deze methode toe te voegen aan een bewegingsprogramma wordt de opstapeling van spanning in je lichaam vermindert.

Wij kijken zorgvuldig naar welke methodes in jouw programma passen.

Because of my bad back I’m not the easiest of persons to train, but Helen devised a tailor-made programme from a mix of Pilates, cardio, fitness and other types of exercises.

Janja

Een keer jouw situatie bespreken?

.