Coaching

Door ingesleten gewoontes waar je eigenlijk al lang niet blij meer mee bent, kun je uit balans raken. Ook kunnen veranderingen in je leven of lichaam voor disbalans zorgen. Samen met onze vitaliteitscoach pak je dit aan. De coaching biedt inzichten en praktische tools om, in de dagelijkse drukte, bewustere keuzes te maken zodat jij jouw doelen kan behalen en kan behouden.

Lichaam en geest zijn één!

Het is lastig om gewoontes waar je al lang aan gewend bent, te veranderen. De ‘easy way’ is om alles zo te houden zoals het is. Als gewoontedier vallen we vaak terug in oude patronen. Nu wil je een blijvende verandering realiseren en daar kunnen wij je bij helpen. Niet alleen door begeleiding bij voeding en beweging maar juist ook door samen te kijken naar waarom je de dingen doet zoals je ze vaak al heel lang doet. Ook helpen we je om weer balans te vinden na (plotselinge) veranderingen in je leven of lichaam.

Schijnbaar kleine veranderingen met een groot effect.

Onze hersenen houden niet zo van veranderingen, dat zijn ze niet gewend. We zijn van nature geprogrammeerd om alles te houden zoals het is. Dat is bekend en vertrouwd en zo word je als het ware beschermd tegen onveiligheid. Vandaar dat je van slag raakt als er dingen plotseling veranderen in je leven of in je lichaam. Ook het in één keer doorvoeren van grote veranderingen heeft hierdoor vaak geen zin. Dit is voor het brein te bedreigend waardoor je weer terugvalt in je oude gewoontes. Kleine, concrete stappen naar een helder en voor jou belangrijk doel zijn wel effectief voor een blijvende gedragsverandering.

Werkwijze

In onze coach gesprekken beginnen we met stilstaan. Stilstaan bij hoe jouw leven er uitziet en wat jij werkelijk belangrijk vindt. Samen maken we de balans op; waar ben je blij mee en wat zou je anders willen? Wat is er te veel en wat te weinig? Jij bepaalt jouw doelen en wij helpen je om zelf stap voor stap je gewenste situatie te bereiken. Om je leefstijl te veranderen, is het essentieel om te kijken waarom je bepaalde gewoontes ontwikkeld hebt. Wat leveren deze gewoontes je op? En wat kosten ze je op de lange termijn? Bewustwording is de eerste stap. Verantwoordelijkheid nemen, focus en overgaan tot actie volgen daarna. In de coaching sessies doen we veel oefeningen waarin we naast het hoofd (denken) ook het lijf (voelen) betrekken. Om naar de signalen van je lichaam te leren luisteren helpen we je om je hoofd, hart en lijf weer met elkaar te verbinden en opnieuw balans te vinden. Hierdoor heb je weer regie over jouw leven en ben je zowel lichamelijk als mentaal vitaal.

Ik vond de coaching sessies heel waardevol en leerzaam. Elsje heeft me op een fijne manier inzichten meegegeven waar ik veel aan heb.

Suzanne

Voor vragen of een vrijblijvende kennismaking

Bel of App Elsje 06-14430836.