Nutrition

Gezonde voeding is cruciaal als het gaat om vitaliteit. Vol energie en lekker in je vel zitten. Een gewicht waar jij je goed bij voelt en dat bij jou past. Hoe bereik je dat? De meningen zijn verdeeld. Voeding trends, hypes en adviezen volgen elkaar in hoog tempo op. We verlangen vaak naar een simpele en het liefst snelle oplossing, maar weten ook dat deze eigenlijk niet bestaat. Gezonde voeding is belangrijk voor een gebalanceerde levensstijl. Wij laten je zien dat lekker en gezond eten niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Met de tools die we je geven kun je dit makkelijk zelf doen in je dagelijkse leven. Wij zijn geaccrediteerd als gewichtsconsulent door BGN Nederland.

Ook bieden wij “Simply Food” workshops aan. Deze interaktieve workshops zijn ideaal voor groepen, bijvoorbeeld samen met je collega”s.

Gezonde voeding

Gezond(er) eten, afvallen en op een mooi gewicht blijven vraagt vaak om een verandering van levensstijl en vooral van je voedingspatroon. Als je wilt dat veranderingen blijvend zijn, leer dan stap voor stap gezonde gewoontes aan en stel vooral realistische doelen. Het perfecte voedingspatroon bestaat niet. Uiteindelijk gaat het er om dat je voedingspatroon past bij jouw levensstijl en dat jij je er gezond, fit en energiek bij voelt.

10 Weken Programma

Een maatwerkprogramma van The Energy Boutique gericht op een blijvende verandering in je voedings- en leefpatroon.

Vanuit een goed beeld van je huidige eet- en leefpatroon, je bereidheid om te veranderen en reële verwachtingen, gaan we samen werken aan jouw doelen. Je wordt diepgaand geïnformeerd, geïnspireerd, begeleid en geadviseerd. Een volledig programma dat jouw vitaliteit op topniveau zal brengen. Ons 10 weken-programma wordt helemaal afgestemd op jou en jouw levensstijl, gericht op een blijvende verandering in je voeding- en leefpatroon.

We beginnen met een intakegesprek van 60 minuten waarbij we uitgebreid de door jou ingevulde vragenlijsten bespreken, als ook jouw motivatie, je verwachtingen en natuurlijk het doel dat je wilt bereiken. Gecombineerd met een uitgebreide weging en meting (o.a. vetmassa, spiermassa en vocht), leggen we dan jouw startpunt vast. Daarna beginnen met jouw programma, waarbij je de eerste dagen een voeding-dagboek bijhoudt zodat wij een goed beeld krijgen van jouw voedingspatroon. Dan volgen de wekelijkse coaching sessies van elk 30 minuten waarin we mogelijk de volgende onderwerpen bespreken:
• voedingsgroepen;
• maaltijd planning;
• calorie bewustwording, maar niet het tellen van calorieën;
• het breken met slechte gewoontes;
• emotioneel eten en het begrijpen van de aanleiding hiervoor;
• saboterende gedachten;
• omgaan met moeilijke situaties.

In de laatste sessie van jouw 10 weken-programma evalueren het programma en hoe het is verlopen. Ook doen we dan een laatste meting en weging. Wij garanderen dat je na het volgen van het volledige programma, de juiste tools in handen hebt om je veranderde levensstijl door te zetten en blijvend te integreren in je leven.

Prijzen

Initiele sessie 60 min
8 sessies (± 40 minuten) met voeding coach
Afsluitende sessie van 60 min
Map met informatie
Persoonlijk plan met voeding adviezen en life style tips

€495

Enkele PT/pilates sessie, 60 min, in combinatie met 10 weeks voeding en lifestyle programma mogelijk

€ 65

Onze workshops zijn maatwerk en worden in overleg samengesteld. Neem contact met ons en met plezier beantwoorden wij je vragen en bespreken we de mogelijkheden.

Vergoedingen door de zorgverzekeraar

De kosten van een traject bij een gediplomeerde gewichtsconsulente die is aangesloten bij de BGN worden geheel of gedeeltelijk vergoed door steeds meer zorgverzekeraars. Het zit in het aanvullende pakket en valt dus niet onder het eigen risico. Er zijn vergoedingen mogelijk tot 100%. Kijk op de site van BGN om te controleren of jouw zorgverzekeraar ook vergoed of vraag het na bij je eigen zorgverzekeraar.

Van een gewichtsconsulent die aangesloten is bij de BGN kun je verwachten dat zij/hij:
• ontwikkelingen in de markt actief volgt;
• op de hoogte is van de actualiteit omtrent voiding.

De adviezen zijn niet merk gebonden en onafhankelijk en alleen gediplomeerde gewichtsconsulentes mogen aangesloten zijn bij de BGN. Kennis wordt bijgehouden door het volgen van opleidingen en trainingen voor de benodigde accreditatie punten.

Simply Food Workshops

Zowel voor kleine groepen als voor bedrijven heeft The Energy Boutique de Simply-Food formule ontwikkeld. Een formule dat bestaat uit een
(basis)workshop waarop al onze op-maat gemaakte voeding workshops zijn gebaseerd en coaching trajecten op individuele of kleine groepenbasis.

1. De workshop begint met uitgebreide informatie over gezonde voeding, bepaalde voedingsstoffen en je dagelijkse behoeften in een gezond eetpatroon.

2. Vervolgens gaan we samen aan de slag en bereiden we een aantal lekker gezonde gerechten zodat je inspiratie opdoet.

3. Het bereiden is natuurlijk alleen leuk als we het daarna kunnen proeven.

4. Behalve met alle opgedane inspiratie ga je ook naar huis met folders over gezonde voeding, gemaakte recepten, handige tips en weetjes die je in jouw dagelijks leven kunt toepassen! En een “give-away”.

Simply-Food formule

Zowel voor kleine groepen als voor bedrijven heeft The Energy Boutique de Simply-Food formule ontwikkeld. Een formule die bestaat uit een (basis-) workshop waarop al onze op-maat gemaakte voeding workshops zijn gebaseerd en coaching trajecten op individuele of kleine groepenbasis.

Onze workshops

Gezond en lekker eten hoeft in onze ogen niet ingewikkeld te zijn. Dit hanteren we dan ook als uitgangspunt voor onze workshops. Omdat iedereen anders is en een eigen levensstijl heeft, maken we al onze workshops op maat zodat we het helemaal kunnen afstemmen op de individuele levensstijlen en dito wensen. Op een leuke en leerzame manier zoomen wij samen met jou in op de eetmomenten: ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. We denken met je mee en leven ons in op hoe jij omgaat met de momenten wanneer voeding een rol speelt en welke handvatten jij daarbij zou kunnen gebruiken om vooral gezond en lekker te (blijven) eten.

Voor bedrijven

In nauw overleg met jou wordt een workshop compleet op maat samengesteld. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een serie van gezonde voeding workshops of een interactieve workshop over hoe jouw medewerkers gezonde voeding kunnen inpassen in hun dagelijks leven, en werk natuurlijk. Ook de coaching trajecten zijn maatwerk. Ze kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en positieve mindset van je medewerkers.

Blije(re) werknemers zijn productiever en voor het bedrijf zal dat zeker leiden tot minder verzuim.